Jablečný ocet aneb kyselé hubnutí

Hubnout se v dnešní době dá snad pomocí čehokoliv, např. octem. Pití octa rozhodně není žádnou velkou novinkou, ale již řadu let stará metoda hubnutí, která se dokonce dočkala i ověření účinku v japonské studii. (1)

Jedná se především konkrétně o jablečný ocet, který rozhodně není pro většinu lidí nějakou „pochoutkou“. To ovšem mnoho z nás dokáže překonat, pokud by snad skutečně ocet měl tak skvělé účinky. Pravdou je, že byl využíván jako lék a v domácnosti má i dnes velké využití, ale zázrak to není.

Dočíst se můžete, že „čistí organismus, odstraňuje škodlivé látky“ a výsledkem je rychlejší metabolismus, který spaluje tuky neuvěřitelně rychle. Účinek vychází ze schopnosti snižovat množství cukru v krvi a hladinu inzulínu. A studie (2, 3) uvádí, že ocet pomáhá navozovat pocit sytosti, takže zkonzumujeme méně kalorií.

Nelze však očekávat, že stačí přidat do svého jídelníčku trochu jablečného octa a kila budou rázem ubývat. Tak snadné to není ani u řady jiných potravin, které bývají mnohem chutnější než ocet.

Hubnoucí kúra s jablečným octem

Pokud byste se i tak rozhodli, že hubnutí jablečným octem vyzkoušíte, máte hned několik možností, jak to udělat. Kromě toho, že s ním budete více vařit, můžete vyzkoušet i 2 populární kúry, které ovšem nejsou nijak chutné:

  1. Vypít ráno sklenici vody s polévkovou lžící jablečného octa. Voda by měla být teplá, ale lze udělat i osvěžující studený nápoj.
  2. Kávovou lžičku rozmícháme ve sklenici vody a užíváme mezi jídly. Opakujeme 2-3x denně.

Jak dlouho se takové kúry drží? Alespoň několik měsíců. První výsledky možná uvidíte po půl roce, ale je otázkou, zda to nebude spíše zásluhou většího příjmu vody.

Kam dál?