Kari quinoa s brokolicí

Quinoa je další ze zdravých potravin, které se stále více objevují v našich jídelníčcích. Jedná se o malá kulatá zrnka, která jsou přirozeně bezlepková. To ovšem není zdaleka jediný výhoda.

Ideální nutriční složení dělá z quinoi dobrý základ pro dietní jídla. Obsahuje celou řadu minerálů, vysoký obsah rostlinných bílkovin, a navíc mají tyto kuličky nízký glykemický index. Příprava navíc není o nic těžší než u rýže.

Ingredience:

  • 1 hrnek quinoi
  • 2 hrnky vody
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • ½ nakrájené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • špetku sušeného zázvoru
  • 1 lžíce kari koření
  • ½ lžičky soli
  • 2 hrnky brokolice (nakrájená)
  • 3 jarní cibulky (nakrájené)

Postup:

Quinou propláchneme v jemném sítku a dáme do hrnce s vodou. Na střední stupeň přivedeme k varu. Poté snížíme a pod pokličkou vaříme ještě asi 20 minut, dokud není quinoa měkká. Vidličkou promícháme a odstavíme.

Brokolici spaříme vroucí vodou. Na pánvi si rozpálíme na střední stupeň olej a necháme cibuli změknout, asi 3 minuty. Přidáme česnek, zázvor a jarní cibulku. Nakonec přisypeme kari koření, sůl a povaříme asi 1 minutu. Poté vmícháme quinou a nakonec brokolici.

Reklama
580x400.png