Ovesné sušenky

Snažíte se vyhýbat sladkostem, ale někdy byste si rádi dopřáli sušenky? Pak vám jistě přijde vhod recept na domácí ovesné sušenky, které jsou nejen jednoduché na přípravu, ale především chutné a zdravé.

Sušenky jsou navíc bohaté na vlákninu, takže pokud to nepřeženete s cukrem, nemusíte mít výčitky svědomí.

Ingredience:

  • 1 hrnek ovesných vloček (možno mleté)
  • 1 hrnek špaldové celozrnné mouky
  • ½ hrnku cukru (ideálně třtinový)
  • ½ hrnku nasekaných ořechů (vlašské nebo lískové)
  • 100 g řepkového oleje
  • 3 lžíce medu
  • 1 a ½ lžičky jedlé sody
  • špetka skořice

Postup:

V míse smícháme vločky, mouku, cukr, skořici a ořechy. Vedle si smícháme olej s medem, kterému přidáme jedlou sodu rozmíchanou ve 2 lžících vody. Nalijeme k vločkové směsi a důkladně promícháme.

TIP: Můžete přidat různá semínka (např. lněná, slunečnicová, sezamová), podle chuti.

Vytvarujeme hromádky, které dáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby, na 150 °C asi 20 minut (dozlatova).

Kam dál?