Tukožroutská polévka

V 21. století možná polévky zrovna „nefrčí“, nicméně tzv. tukožroutská polévka je stále vyhledávanou. Těší se oblibě dietářů, takže nemohla uniknout ani nám. Pojďme se tedy podívat nejen jak se připravuje, ale zda po ní skutečně zhubnete.

Traduje se, že byla vymyšlena pro vážně nemocné pacienty, kteří potřebovali rychle zhubnout a to až 9 kilogramů za týden. Není tedy divu, že polévka je sice plná vitamínů, ale kalorií je v ní poskrovnu. Z tohoto pohledu tedy skutečně může být jídlem, po kterém nepřiberete.

Příprava tukožroutské polévky

Výhodou této polévky je nadmíru snadná příprava, takže ji můžete snadno udělat, když vás přepadne nečekaná chuť na něco k jídlu.

Ingredience:

  • 6 velkých cibulí
  • 4-5 rajčat
  • 2 velké zelené papriky
  • 1 svazek dužinaté celerové naťě
  • 1 hlávka zelí
  • 1 zeleninový bujón
  • koření podle chuti

Postup:

Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, přidáme bujón a zalijeme vodou. Vaříme 10 minut a poté dovaříme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne.

Reklama
580x400.png
Rubriky Recepty